Összes oldalmegjelenítés

2011. március 20., vasárnap

Végre pihenek

Huhhhh. Végre leültem. A fél napot végigtalpaltam, utána meg a tűzhely mellett vacsit főztem. Na de az ember lánya ne panaszkodjon, hiszen Rómához képest ez egy könnyű kis sétácska volt :o)) 
Még mindig nagyon szép a vár; de hogy is lehetne ez másképp. Az azért egy kicsit meglepett, hogy milyen iszonyatosan drága a Sikló. Enyhe túlzásnak tartom, hogy röpke 2 percért 840.-Ft-ot elkérnek. Persze azzal is tisztában van az üzemeltető, hogy kuriózumnak számít, így a legtöbb ember, aki a várba megy, ki akarja próbálni. Meg ugye inkább lefelé sétál az ember, mint felfelé. 

A Nemzeti Galériában a "jegykezelő-teremőrök" nagyon figyelmesek, jól informáltak, és szívesen segítenek. Szokatlan. Pár hónapja - szintén a két csoporttársammal -  a Szépművészeti Múzeumban voltunk, és ott csak azzal voltak elfoglalva, hogy van-e fotójegyünk :( Itt viszont rögtön a feljárónál egy nagyon kedves srác lelkesen magyarázta, hogy mit merre találunk, és hogy feltétlenül nézzük a Munkácsy állandó kiállítást is, mert holnap időszakosan lezárják. Látszott rajta, hogy szereti a munkáját és nagyon lelkes volt. 
Munkácsyról még szót ejtek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése