Összes oldalmegjelenítés

2011. március 29., kedd

Második napi terv

A második napon a Colosseum környékét járjuk be. Mint ahogy azt már írtam, itthon megrendelem pár nappal indulás előtt a jegyet, és akkor nem kell ott sorba állni, elég a kinyomtatott visszaigazolást felmutatni, és már mehetünk is be. Persze, ez biztos nem lesz ilyen egyszerű, de valószínű, hogy lényeges előnyhöz jutunk a sorban állókhoz képest :) A történelmi légkörben izgalmas lesz majd macskák után kutakodni. Ahogy ígértem, megszámolom, meg is örökítem őket ;-)

Constantinus diadalíve közvetlenül a Colosseum mellett található.A legnagyobb diadalív Rómában. Constantinus uralkodásának tizedik évfordulójára emeltették. Magassága 21, szélessége 26 méter. A közvetlenül a két szélső ív fölött láthatő domborművek és a oszlopok talapzataiba vésett harci jelenetek Constantinus korában, a diadalívvel együtt készültek.

A Palatinus dombról tökéletes kilátás nyílik a Forum Romanumra, ami az ókori Róma központja volt. Megszámlálhatatlan épületmaradvány, emlékmű, torzó árulkodik a régmúltról. Innen nem messze található a Capitolium. Ez a terület volt az ókorban a szent hegy, ahol a hit szerint Jupiter lakott. A vallás és a közélet központja volt, ami számos nagyszabású eseménynek adott helyet.

Záró helyszínként a Vittorio Emanuelle emlékművet célozzuk meg. Ez az emlékmű a helyiek szerint leginkább egy hatalmas, fehér írógépre emlékeztet, ami teljesen elüt Róma karakterétől. Viktor Emánuel király emlékére építették az 1940-es években. Tovább tartott ennek az épületnek a megépítése, mint a Colosseumé! Az emlékmű a legforgalmasabb közlekedési csomópontban épült.


Természetesen nem lesz ilyen egyszerű történet ez a nap, hiszen magamat ismerve fű, fa, virág, bokor, kis szobor, nagy szobor, templom hegyekkel kell megküzdenem, mire az út végére érek. Mivel imádok fényképezni, valószínű, hogy a két 16GB méretű SD kártya nem lesz elég minden megörökítésére :o)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése