Összes oldalmegjelenítés

2011. március 29., kedd

Az első nap Rómában

Valójában 3 teljes nap meg egy kicsi, amit Rómában el tudunk tölteni, de abba is fér bőven program. Sőt.
A megérkezés napjára nem terveztem túl nagy sétát.

Először a Római Olimpiai Stadiont nézzük meg, hogy azért a fiúk se maradjanak ki a jóból. Itt tartották az 1960-as római olimpia megnyitóját, ekkor kapta mostani nevét. "Panem et circenses!" - kenyeret és cirkuszt! A régi rómaiak híres mondatának szellemében tartották meg a játékokat.


Azóta számos labdarúgó- és atlétikai bajnokságot rendeztek itt. A rómaiak méltán büszkék erre az impozáns, hatalmas építményre. Olaszország egyik legjelentősebb stadionja, számos nemzetközi esemény helyszíne. Remélhetőleg be tudunk majd menni megnézni. Szokás a nagyobb stadionokban, hogy holtidőben beengedik a kíváncsiskodókat, hogy megcsodálhassák belülről is pályát. 82 000 ember tud egyszerre őrjöngeni a foci meccsen, úgyhogy el lehet képzelni milyen hangulat lehet egy-egy meccsen. Magas színvonalú, ötcsillagos stadion. "Sajnos" mi hétköznap leszünk Rómában, így még véletlenül se tudnak a fiúk a bejutni meccsre. Ezt igazán sajnálom ;-). Azért aki épp akkor jár arra, ajánlom figyelmébe május 14-én 18:00-tól a Lazio-Genoa, és május 22-én 15:00-tól a Roma-Sampdoria meccseket :o)))

De folytatván az első napra tervezetteket, a football stadion után irány a tengerpart. Már csak azért is, mert az olasz csizmának ezen a felén még nem láttam a tengert :-) Kagylógyűjtés, lábáztatás, séta a homokban. Hmmmm. Ez mind jól hangzana, ha nem három pasival lennék egyszerre :-O Több kilométeres homokos tengerpart, ami állítólag nem igazán alkalmas a fürdőzésre, legalábbis az igényesebb turisták számára, mert a Tiberis elég sok hordalékot hoz a tengerbe. Azért mi leruccanunk Ostiába, a kis tengerparti kerületbe, és jól megnézzük magunknak azt a tengert, hogy milyen is.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése