Összes oldalmegjelenítés

2011. március 20., vasárnap

Budapest & Róma

A várból lefelé készítettem pár képet, és sokadjára kell megállapítanom, hogy bizony szép ez a város. Kifogásolni valók mindig vannak, nincs ez másképp máshol sem. A szépség mögött mindenhol ott rejlik a kosz és a szenny, az elhanyagoltság, a rosszul elosztott közpénzek miatti állagromlás. De ami szép, az szép. Még ilyen borongós időben is :o)



Majd Rómáról is csinálok valami hasonló rálátásban képet, és akkor össze lehet majd hasonlítani a két világváros hangulatát. Két különböző kultúra, két különböző vérmérséklet, két különböző kép :o)))


 Szóval, előre a nagy útra, gyönyörű tájak felfedezésére. Mindezt addig, amíg még tehetjük. Mert az elszalasztott pillanatokat tényleg soha nem lehet visszahozni.

Néhány csodás szállóige, mondás, idézet Rómával kapcsolatban
  • Minden út Rómába vezet
  • Veni, vidi, vici! - Jöttem, láttam, győztem, J. Caesar diadalmas győzelmi jelentést küldött ezen három szó kíséretében az i. e. 47-es zelai győzelméről.
  •  Rómában élj úgy, mint a rómaiak
  • Róma, az örök város
  • "Amíg a Colosseum áll, állni fog Róma, ha elpusztul, elpusztul Róma és a világ is." - írta az óriási építményről Beda Venerabilis angolszász egyházi író




    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése