Összes oldalmegjelenítés

2011. március 8., kedd

Közlekedés Rómában

Olvastam, hogy Rómában a legcélszerűbb az ottlét idejére leparkolni az autót egy fix helyre, aztán szépen tömegközlekedésre pattanni, mert iszonyat a forgalom. Ráadásul a vezetési kultúra se a mi vérmérsékletünknek való. Robogós jobbról, robogós balról, a piros lámpa náluk smafu, szóval, biztosítást kell kötni mielőtt indulunk :-O A menetrendet se tartják, a 10 perces késés egyenlő a pontossággal. A földalatti metróhálózat és a felszíni villamos- és vasútvonalak teljesen átszövik a várost. 

Róma metróhálózata

 Mivel mi a központtól kb. 1 km-re leszünk, akár gyalog is meg tudjuk oldani esténként a hazajutást. Mert ugye az esti, kivilágított Rómát látni kell, méghozzá a Spanyol-lépcső tetejéről, ahonnan állítólag gyönyörű a kilátás a városra.

Spanyol-lépcső
Rengeteg a buszjárat is, de azt hallottam, hogy stoppolni kell, mert simán tovaszáguld a sofőr, ha nem integetsz kézzel-lábbal, hogy felszállnál. Szóval, fel kell kötnünk a gatyót, ha nem akarunk mindenhova gyalogolni. Bár a fiúk (3 pasival megyek!) már kijelentették, hogy ők gyakran kérnek majd pihenőidőt, mert valószínű, hogy sűrűn ki fog száradni a torkuk ;-) Az nekem is jól jöhet, mert akkor én legalább "meg tudom igazítani a sminkemet", így mindenki jól jár, senki se fog nyavalyogni :o)

2 megjegyzés:

  1. Milyen kicsi a világ! A vezérigazgatónk most jelentette be, hogy a 4 napos pihenő-ünnep alatt elmennek a családdal Rómába. Rendelni kellett neki taxit izibe'! :)
    Majd kikérdezem mi jót tapasztalt és megosztom Veled.

    VálaszTörlés
  2. Csak nem last minute :o)))
    OK, majd mesélj...
    Köszi

    VálaszTörlés