Összes oldalmegjelenítés

2011. augusztus 10., szerda

Élménybeszámoló - 2.nap > Megérkezés Rómába

Bologna és Róma nagyjából 4,5-5 óra távolságra van egymástól. A római kőrgyűrű elég lehangoló volt, de hát egy ipari övezettől nem is várhat mást az ember. Valószínű épp a legnagyobb csúcsforgalomban érkeztünk meg a városba, mert bizony elég sok helyen araszoltunk a cél felé.
Az első állomásunk a kőrgyűrű melletti Stadio Olimpico, vagyis a római olimpiai stadion volt, ami a Róma foci csapatának otthona. Ez egy épületkomplexum, ami 2-3 tenisz stadiont, egy edző és egy fő focipályát és egy uszodát foglal magába. Mikor megérkeztünk, épp az ATP tenisztorna utáni "csomagolás" kellős közepébe csöppentünk. A kapuk tárva-nyitva, szabad bejárás volt mindenhova. Klassz volt látni mindkét tenisz stadiont így üresen, beleképzelve az épp ádáz küzdelmet folytató játékosokat.
Megpróbáltunk bemenni a szentélybe is, de az őrök az mondták, hogy turisták nem mehetnek be a stadionba :o( Mindegy, amennyire lehetett, megközelítettük az objektumot, és jól szemügyre vettük. Csodálatos a körülötte kialakított tér. A lábunk alatti burkolat telis-tele volt ókori olimpiai jelenetekkel, az atlétikai pályát pedig körbe-körbe óriási ókori sportolókat ábrázoló szobrok voltak. Ami a legviccesebb volt az egész térben, hogy a múltat idéző tér mértani közepén egy toi-toi bódé volt elhelyezve :o)) Ilyen szerkentyűt egyébként több helyen láttunk Róma-szerte, ami kissé városkép romboló látvány, viszont szükség esetén hasznos lehet ;-) Nekem is lehetőségem volt egyszer közelebbről szemügyre venni egy ilyen szerkezetet, és igencsak meglepődtem, hogy illatos, csili-vili bodega várja az oda betérő turistát. Nem győztem csodálkozni, mondhatni visszakívánkozik az ember, oly meglepő a dolog :o))))
Kb. 1 óránk volt felfedezni az olimpiai teret, és már mentünk is tovább a szállásra. A Roma Room Hotelben szálltunk meg, amit bátran tudok ajánlani azon honfitársaimnak, akik minden külsőségektől mentes, egyszerű, puritán szállásra vágynak, közel a metróhoz...Folyt.köv...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése